Cégalapítás leírása, információk

Cégalapítás leírása és törzstőke emelés

A cégalapítás folyamata alaposan megváltozott 2014. március 15-től. Legjelentősebb változás a kötelező törzstőke emelés, amely szerint a cég törzstőkéjét 500.000 Ft-ról 3.000.000 Ft-ra kell emelni, így új cégek alapításánál törzstőkének 3.000.000 Ft-ot kell befizetni a cég folyószámlájára. Meglévő cégeknek a fennmaradó tőke összegét 2017. március 15-ig pótolnia kell.  Új cégalapítás lehetséges tőke kifizetés nélkül, ebben az esetben az alapító tagoknak vállalniuk kell, és a társasági szerződésnek rögzítenie kell, hogy a teljes törzstőke összege legkésőbb 2018, év végéig befizetésre kerül.
Törzstőke emelés csomagajánlataink>>

Cégalapítás leírása 1,6 millió Ft tőke befizetésével

Amennyiben cégalapítása során nem kerül befizetésre a teljes tőke költsége, azaz 3 millió Ft, de minimum 1,6 millió Ft-ot kifizet, akkor lehetségessé válik a nyereség utáni osztalékok folyamatos kivétele és ebben az esetben a nyereség után nem köteles külön adót fizetnie. Azonban minden ilyen helyzetben a tagoknak nyilatkozniuk kell arról, hogy a cégalapítás során fennmaradt összeget 1 éven belül kifizetik. Ha ez nem történik meg, akkor a tagok a saját vagyonukkal felelnek a fennmaradó tőke összegéig és továbbá nem vehetnek ki osztalékot sem.

Cégalapítás leírása 3 millió Ft tőke befizetésével

Ez azt jelenti, hogy cégalapításkor a teljes törzstőke összege, azaz 3 millió Ft befizetésre kerül. Vagyis Ön vagy meghatalmazottja a bankban befizeti a 3 millió Ft-os összeget a cégének bankszámlájára és a továbbiakban nem lesz szükség tőke emelésre, hiszen a teljes összeg már be lett fizetve. Ebben az esetben a tagok nem felelnek saját vagyonukkal.